Recepty
Cappuccino s kávovou penou

Pre 2 osoby potrebujeme:
- 1 balenie smotany na šľahanie
- 1 malé silné espresso
- 1 PL práškového cukru
- 2 šálky cappuccina (môžeme nahradiť napríklad kávou s mliekom)
Postup
- Šľahačkovú smotanu zmiešame s malou dávkou silného espressa a dobre vychladíme v chladničke.
- Takto ochutenú smotanu potom vyšľaháme klasickým spôsobom.
- Do priehľadných pohárov pripravíme cappuccino, pridáme ľad, steny pohára môžeme znútra poliať čokoládovou polevou a navrstvíme kávovú šľahačku/penu.
Pre 2 osoby potrebujeme:
- 1 citrón
- 1 šálky silného espressa zamrazené vo formičkách na ľad
- vodu Lucka - jemne perlivú alebo perlivú
Postup
- Kávičku si pripravíme obvyklým spôsobom – esperesso, French press, alebo prekvapkávanú a nalejeme ju do formičiek na ľad.
- Vytlačíme si šťavu z 1/2 citróna a rozdelíme ju do dvoch vychladených pohárov.
- Pridáme ľadové kávové kocky a dolejeme podľa chuti jemne perlivou alebo perlivou Luckou.
- Podávame s plátkom citróna.
Tip: Táto káva nie je módny hit (Mazagrande), je to evergreen, ktorý má pôvod v tzv. Espresso Romano, ktoré kombinuje dobré espresso práve s citrónovou šťavou.
Ľadový kávovo citrónový nápoj

Kávové ľadové kocky

Pre 2 osoby potrebujeme:
- 1 neperlivá voda Lucka
- 1 kvalitná káva
- formičky na ľad
- cukor
Postup
- S vodou Lucka si pripravíme kávu obľúbeným spôsobom. Môžete si pripraviť espresso, prekvapkávanú kávu, French press, alebo “Koťogo”.
- Kávu potom nalejeme do formičiek na ľad a dáme zmraziť.
- Jedna šálka kávy môže predstavovať 4 až 6 kociek ľadu.
- Do obľúbeného pohára si potom nalejete 0,5 dcl mlieka a doplňte ľadovými kávovými kockami.
- Kto sladí, pridá si aj kocku cukru.
Tip: Ľadové kocky sú dobrý nápad pre akúkoľvek nečakanú navštevu. Ak máte pripravenú kávu vopred. Môžete ju preto veľmi rýchlo ponúknuť ako chutnú rýchlovku.
Pre 2 osoby potrebujeme:
- 1 smotana na šľahanie
- 1 dcl silného espressa
- 1 PL práškového cukru, alebo 2 PL salka
- 4 PL zrnkovej kávy
- 2 PL trstinového cukru - na obaľovanie, posýpanie, alebo dochutenie nanukov
- čokoládová poleva (volitelne)
Postup
- Espresso nalejeme do smotany na šľahanie a dáme do chladničky dobre vychladiť, kávová smotana musí byť pred šľahaním dobre vychladená.
- Pridáme cukor, alebo salko a vyšľaháme do hustého krému, ktorý sa dá liať.
- Zrnkovú kávu dáme spolu s trstnovým cukrom do mlynčeka, či mixéra a vytvoríme chrumkavú kávovú posýpku. Tú primiešame do nanukov a trochu si necháme aj na posypanie1/obalenie hotových nanukov.
- Formičky na nanuky môžeme po vnútornom okraji jemne zastreknúť čokoládovou polevou.
Kávové nanuky

Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na @kaviarenlucka nechajte si urobiť chuť na našu skvelú kávu.




